Trilogien
En nations selvhad - Danmark mellem skam og selvovervurdering
Det Olske Orkester ønsker fra 2017 til 2020 at skabe en trilogi under titlen: "En nations selvhad - Danmark mellem skam og selvovervurdering" omhandlende danskernes selvforståelse gennem de sidste 300 år. De tre enkelte forestillinger har arbejdstitlerne: "Sukker", "Salt" og "Hvem er det der banker?".

Med denne trilogi ønsker vi, som teater, at blande os i debatten omkring forståelsen af Danmarks identitet, helt tilbage fra vores imperialistiske fortid og frem til i dag i forhold til Danmarks håndtering af nytilkomne og vores rolle som krigsførende nation i verden.

Det gør vi, fordi vi synes tiden med dens politiske radikaliseringer kalder på, at vi ser kritisk på den danske nationale selvforståelse og de derfra kommende enorme udsving mellem narcissisme og selvhad. På den ene side favoriserer vi blindt
vores egen vestlige verden og på den anden side skammer vi os over, at der en kløft mellem vores gode vilje og vores egen uformåenhed, når en brændende verden banker på.

Det ønsker vi, ud fra komplekse og paradoksale menneskelige historier, at give en kunstnerisk bud på med trilogien.

Alle tre forestillinger tænkes opført i samme scenerum bestående af en firkant på 10 x 6 m med publikum hele vejen rundt og med lys som den primære scenografi. De tre forestillinger spilles separat, men samles på tredje året, for at kunne spilles som en hel samlet forestilling. Forestillingerne spilles alle af de 6 skuespillere i kompagniet og formes ud fra kompagniets forskning omkring konkret poetisk historiefortælling og fysisk abstrakt formsprog i metoden: Konkret - Abstrakt.

Lotte Faarup dramatiserer og instruerer, Jeppe Lawaetz står for lys/rum og ensemblet består af Angelina Watson, Ditte Laumann, Mireia Serra Voltas, Morten Klode, Sofie Ebbesen Nielsen, Øyvind Kirchhoff