Det førerløse menneske

– en komedie om at miste livet

Da bogen ”Frankenstein” blev skrevet i 1818, var det baseret på en frygt for teknologiens og videnskabens fremmarch; frygten for at mennesket gjorde sig til Gud. Da ”Pinocchio” blev skrevet i 1883, var det med fokus på, at mennesket kun bliver menneske i kraft af at give afkald på sine fordærvende (maskinelle) instinkter og indordne sig samfundets civiliserende strukturer. Disse to fortællinger introducerede en ny tid med etiske spørgsmål omkring forholdet mellem menneske og maskine; dødt og levende stof.

I dag står vi midt i en højteknologisk verden. Frygten for at lege Gud er overvundet og vi nærmer os en slags ”omvendt Pinocchio”. Det handler ikke mere om hvad der skal til for at blive menneske, men hvad der skal til for at blive maskine. Robotter er en del af vores virkelighed som hjælpere i og uden for vores krop; de menneskeliggøres og bliver som en slags forbilleder for, hvordan vi bør omgås hinanden. De staver for os, de lærer os håndværk, de overtager vores stedsans; vi indleder seksuelle forhold med dem. Robotten lærer os at være mennesker…

Forestillingen ”Det førerløse menneske” handler om et menneske der i forsøget på at opnå evigt liv, transformerer sig selv til robot. Med lysten til at give endeligt afkald på relationen til andre mennesker og med en ultimativ angst for at dø som drivende motor, arbejder han på at træne sig op til at blive robot. Han har smækket sig inde i et lukket rum. Han er helt alene, bortset fra hans assistent. En super intelligent robot.

”Det førerløse menneske” er en tragikomisk nonverbal slapstick-forestilling med skuespiller Øyvind Kirchhoff på scenen. Den tager sit afsæt fra 6 års grundforskning baseret på Edward Gordon Craigs ideer om ”Übermarionetten”; den ideelle skuespiller blottet for behov og initiativer – udelukkende styret af udefrakommende diktering.

Køb billetter her til Forsøgsstationen

Køb billetter her til Teater Katapult

SPILLER PÅ TEATER KATAPULT 9. - 12. FEBR. 2021 KL. 19:30

FORSØGSSTATIONEN 22. - 27. FEBR. 2021 HVERDAGE KL. 19 LØRDAG KL. 16

Koncept
Det Olske Orkester

Co-produktion med
Teater Katapult

Medvirkende
Øyvind Kirchhoff

Dramatiker og instruktør
Lotte Faarup

Lysdesigner 
Jon Gelting

Scenografi
Rolf Søborg Hansen

Dukker
Rolf Søborg Hansen

Produktionsleder og teknik
Søren Kyed

Pressemeddelelse

Turnéperiode
15.3. – 31.3. og 6.-17.4. 2021
1.11. – 18.12. 2021 og 1.3. – 30.4. 2022

Pris
20.000 kr. aftenforestillinger

12.000 kr. skoleforestillinger

Varighed
ca. 70 minutter

Aldersgruppe
14 år +

Spillelokalets mål inkl. publikum
Min. 9 m bredt, 6 m langt og 3,5 m fri loftshøjde. Spillelokalet skal kunne mørklægges

Strøm
380 V, 3 X 16 A, samt stik m. 220 V