Det Olske Orkester præsenterer Nordjyllands SALT

Et projekt med fokus på børn og unge – deres identitet og deres relation til kultur og kunst – støttet af Region Nordjylland og Spar Nord Fonden.

Nordjyllands SALT handler om mennesker, specielt unge. Gennem scenekunst vil vi forbinde udøvere, arrangører, uddannelsessteder og kulturaktører i et netværk, der skaber kontakt mellem unge og kunsten og dens redskaber: For at skabe lyst til og viden om udøvelse, refleksion og inspiration til deres karrieremuligheder inden for kunsten og i andre brancher gennem brug af kunstens kreative og kommunikative redskaber.

Med afsæt i en scenekunstforestilling arbejdes der med unge både praktisk og intellektuelt med temaet identitet; den enkeltes identitet, lokal kulturel identitet, national identitet og global identitet.

Vi tager udgangspunkt i en lokal hændelse fra Harboøre og vi er inspirerede af den lokale forfatter Hans Kirks roman Fiskerne. Dette lokale udgangspunkt udtrykkes i de større temaer om identitet.

Et samarbejde mellem Aalborg Teater, Det Olske Orkester, 5 teaterforeninger i regionen; Thisted Teaterkreds, Vesthimmerlands Teaterforening, Morsø Teaterkreds/Limfjordsteatret, Lemvig Teaterkreds, Teaterkredsen Mariagerfjord, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Kbh. Universitet, Teatret Zeppelin samt skoler, biblioteker, provstier m.fl. i kommunerne og i regionen.

Pressemeddelelse Nordjyllands SALT

De unges refleksioner over workshops:

Den var virkelig fed. Kom ind bag om, prøvede nye øvelser, fik nyt udtryk gennem kroppen.

Spændende proces. Anderledes!

Jeg vil gerne arbejde med kommunikation og det åbne kropssprog.

Man kan bruge det til præsentationer i mange sammenhænge og i mange jobs. Man kan bruge det til at forbedre formidling.

Pressecitater og publikumsudtalelser

 

Et fuldendt udtryk

En impressionistisk iscenesat og gennemført produceret forestilling… Lotte Faarup har iscenesat forestillingen i en elegant blanding af spillescener og scenebilleder…

Teateravisen.dk

★★★★★★

… En formidabel fremførelse… Se det fængslende teaterstykke fremført af seks fremragende skuespillere.

Hanne Mark Pedersen, Kulturkongen

★★★★★★

Scenografien er fantastisk, den er enkel, inspirerende og fyldt med visuelle effekter …

Kira Sawman Andersen, Kulturkongen

…Der er sandelig langt til ”Badehotellet”!

Otto Prezmann – Nordjydske

Instruktør Lotte Faarup har sans for smukke tableauer og har et sikkert greb om forestillingens sus af tidens impressionisme … ‘Salt’ er det nærmeste man kommer en total-teaterforestilling for de store elever.

Eva-Marie Møller – Folkeskolen

★★★★★★

Et fantastisk stykke, hvor man kan mærke at de virkelig har sat sig ind i, hvordan livet var ved Vestkysten.
Lærke Rønn Nielsen, publikum på Ålborg Teaters webpage, marts 2019

★★★★★★

En sanselig og helt igennem berigende og tankevækkende forestilling. Stor tak for indsatsen.

Anne, publikum på Ålborg Teaters webpage, marts 2019 

★★★★★★

Dejlig oplevelse, superdygtige folk, vi er i slægt med folk fra den barske vestkyst…

Birthe Flyvholm, publikum på Ålborg Teaters webpage, marts 2019

★★★★★★

Rørende, gribende og flotte præstationer.

Anne-Dorte Krog, publikum på Ålborg Teaters webpage, marts 2019

★★★★

Dejlig nuanceret fremstilling af kulturmøde øst/vest.

Lars Peter Nitschke, publikum på Ålborg Teaters webpage, marts 2019

★★★★★

Det er imponerende hvor mange temaer stykket berører … Alt dette skyldes dog især en dygtig tekstforfatter, en visionær instruktør og nogle dedikerede og karismatiske skuespillere.

Karen Magrethe Eriksen, formand Vesthimmerlands Teaterforening

★★★★★★
Eksperimental, total, gribende, dramatisk, overraskende. Er vild med den form for teater. Salt er en total oplevelse..

Herbert Fischer, publikum på Ålborg Teaters webpage, marts 2019

★★★★★
Brug af rum, en opbygning og opløsning som nærmest var tryllebindende. Samtidig en skarp indsigt i en nationalfortælling som siger meget om nutiden.
Kamilla K, turne efterår 2019

★★★★★
En sanselig og helt igennem berigende og tankevækkende forestilling. Stor tak for indsatsen.
Anne, turne efterår 2019

★★★★
”Salt” var – ligesom ”Sukker ”- en oplevelse af de gode, og jeg vil glæde mig til den sidste i trilogien: ”Hvem er det, der banker”. Turneteater er krævende, men kan noget særligt. Skuespillerne kan ikke falde hen i rutine. Det er stærkt, det er levende, og det er tæt på os. Scenografien bliver nødt til at være anderledes og meget kreativ, og ”Det Olske Orkester” mestrer det hele. Denne gang var jeg som gammelt teatermenneske dybt fascineret af skuespillernes styrke, og instruktionens iderigdom. En lille ting som blæst illustreret ganske enkelt ved, at man blafrer med sit kostume. Genialt. Emnerne er historiske, men vedkommende for os i dag, fordi det har noget med vores selvforståelse at gøre. Men menneskelige skrøbeligheder og følelser er hele tiden med. Og fremstillingen af dem er koncentreret, det skal nås i få scener, men det lykkes. Jeg har ikke lyst til at sige noget negativt, kun at artikulationen svigtede lidt her og der så et par replikker gik tabt,og det er synd.. Alt i alt var det: Teater, når det – efter min mening – er allerbedst.
Ulla de Frey, turne efterår 2019

★★★★★
En fremragende forestilling som d.d. (15.11.2019) med ét har fået fornyet aktualitet efter de sidste dages hændelser i forbindelse med bl.a. Rigskrystalnatten og den lurende modvilje mod alt “fremmed”, som vi de sidste årtier har oplevet i Danmark. Især to scener synes jeg ramte: Præstens “straffetale” til menigheden og scenen, hvor lille Karen stod i brændingen og råbte på sin far. Opsætningen som helhed fandt jeg elegant. Gode skuespillerpræstationer i hele ensemblet.
Torben Leth-Nisssen, turne efterår 2019