Spiller på Forsøgsstationen i København fra den 9-21 november 2020

HVEM ER DET DER BANKER

af Det Olske Orkester

Det er nat. En kvinde ligger og sover i sin seng. Pludselig vågner hun og ser til sin forbløffelse, at der sidder fremmede mennesker omkring hende. Og kigger på hende. De ligner folk der er gået i teatret. Nu banker det på døren. Ind kommer en mand med et kabel, som han begynder at rulle ud. Han siger der skal afholdes et Danmarksindsamlings-show. Nu kommer der flere mennesker: en quiz-master, en dansegruppe, en publikumsopvarmer, teknikere med biler og chips og sportsudstyr og kager. De siger det er præmier til den store danmarkshistorie-quiz. Store skærme bliver tændt med billeder af triste børn og svage kvinder fra fjerne lande. Lysshows bliver afprøvet, et kendt rock nummer pulserer. Kvinden vil protestere, men befinder sig pludselig som en brik i spillet Afrikas Stjerne. Hun hopper fra felt til felt, samler diamanter og styrter mod udgangen, men tilbageholdes ved en fejl i en Libysk flygtningelejr. Her kommer hun under forhør og bliver dømt skyldig, men forstår ikke hvorfor eller i hvad. Det lykkes hende at flygte, men da hun kommer tilbage til Danmark er hendes hjem forsvundet. Det eneste der er tilbage et en labyrint uden vinduer og døre. Det banker på døren. Men der er ingen dør. Og dog banker det. Banker og banker. Højere og højere…

Hvem er det der banker er tredje og sidste forestilling i trilogien En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering.

BILLETTER 9.-21.11. HER

BILLETTER 23.11. HER

CORONA-FORHOLDSREGLER:
Nu skal vi endelig spille vores forestilling HVEM ER DET DER BANKER – den sidste del af trilogien om danskernes selvforståelse gennem tre hundrede år.

Og vi glæder os til at se jer! På grund af omstændighederne har vi sat publikumsantallet ned til 50 – så det bliver en eksklusiv oplevelse!

For det er ekstremt vigtigt for os, at du har en tryg oplevelse, når du besøger os.

Vi har en stor foyer og der er et stort udeområde foran Forsøgsstationen, hvis vejret tillader det.

Og vi sørger for

  • Afspritning ved ankomst og efter forestilling
  • Afstandsmarkeringer ved bar, garderobe og toiletter
  • Publikum lukkes ind i mindre grupper
  • Afstand mellem publikum i salen
  • Regelmæssig rengøring
  • Vi holder øje med, at der aldrig er for mange gæster samlet på ét sted.
    Men alle bør hjælpe hinanden til at få et godt besøg. Vær tålmodig. Udvis omtanke. Tag hensyn til hinanden – og husk mundbind.

Her er svar på nogen af de spørgsmål I kunne have HER

PUBLIKUM MENER

SPILLER PÅ FORSØGSSTATIONEN 9. - 21. NOV. 2020 HVERDAGE KL. 19:30 LØRDAGE KL. 16

OG PÅ FALKONERGÅRDENS GYMNASIUM 23. NOV 2020 kl. 13 OG 24.11. KL. 10 OG KL. 13.30 (24.11. UDSOLGT)

Pressefoto

Arrangementer på Forsøgsstationen før forestillingen:

Fredag 13.11. kl. 12:30-13:15 og kl. 18:30-19:15
Danmark mellem skam og selvovervurdering; et historisk rids
Samtale mellem instruktør Lotte Faarup og lektor i Internationale Studier Lars Jensen

Samtalen vil blandt andet kaste lys over, hvad migrantkrisen i 2015 betød og fortsat betyder. Migrantkrisen kan fx bruges til at trække tråde tilbage til vores fortid som kolonimagt og til 1800-tallets patriotiske fortælling om nationalstaten, hvor man dyrker fortællingen om dansk identitet og fædreland. Samtalen kommer til at handle om fortiden, nutiden og fremtiden, ulige fordelinger af goderne, samt hvad det vil sige at være dansk i dag.

Teaterforestillingen HVEM ER DET DER BANKER udspiller sig i nutiden i en fiktiv Danmarks Indsamling, hvor temaer som ulighed og danskhed kommer under kærlig og kritisk behandling.

45 minutters samtale mellem Lars Jensen (RUC) og instruktør Lotte Faarup før forestillingen med mulighed for spørgsmål. Bestil pladser som gratis tilkøb når du bestiller billetter på www.teaterbilletter.dk

Onsdag 11.11. kl. 18:45-19:15 og tirsdag 17.11. kl. 18:45-19:15
Historien bag HVEM ER DET DER BANKER
Introduktion af dramatiker og instruktør Lotte Faarup

HVEM ER DET DER BANKER er 3. del af Det Olske Orkesters trilogi ”En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering”. Hvor vi med den første forestilling SUKKER havde fokus på dansk slavehandel, og med SALT på 1800 tallets Danmark med nationalromantisk guldalder-kultur og voldsomme sociale kontraster, har vi i HVEM ER DET DER BANKER fokus på hvad migrantkrisen i 2015 betød og betyder for vores selvopfattelse i dag. Det har krævet research i aviser og i arkiver, og ikke mindst en rejse til yderkanten af landet, nemlig grænseovergangene ved Sønderjyllands grænse til Tyskland.

Danmark er ikke en adskilt del af verden, som bare har været heldige og klaret sig godt. Danmark er et rigt land med en iscenesat grænse. Danmark er pga. bl.a. krigs-, handels- og skattepolitik direkte involveret i årsagen til mange menneskers flugt og direkte ansvarlig for behandlingen af dem i bl.a. de libyske fængsler. Men det kan man ikke se ved den sønderjyske grænse. Her ser vi bare illusionen om en idyllisk, national konstruktion, som venligt og lovligt begrænser indvandringen i Danmark.

30 minutters introduktion af instruktør Lotte Faarup før forestillingen med mulighed for spørgsmål. Bestil pladser som gratis tilkøb når du bestiller billetter på www.teaterbilletter.dk

Kronik om global ulighed og dansk kolonialisme

skrevet af Lotte Faarup, dramatiker og instruktør

udgivet i Det Postomdelte, fagblad for Foreningen

af danske sceneinstruktører

Forsøgsstationen og Falkonergårdens Gymnasium

Pressemeddelelse

Download undervisningsmateriale

Download workshopbeskrivelse: Kunstens kreative processer

Spilledatoer og tidspunkter
9. – 21. november 2020 Forsøgsstationen

Tir – fre kl. 19:30

lør kl.16

fre 13.11. kl. 11

23. – 24. november 2020 Falkonergårdens Gymnasium

*23.11. kl. 13:30

* 24.11. kl. 10 og 13 (udsolgte)

Skoleforestillinger inkl. workshop kan arrangeres på udvalgte formiddage.
Ring for yderligere info

Priser:

Løssalg 125 kr.

Unge 60 kr.

Gruppe (min 10) 85 kr.

Gruppe ung (min 6) 40 kr.

Billetsalg

www.billetten.dk

Telefon (+45) 7020 2096

Spillested

Forsøgsstationen, Sønder Boulevard 81, 1720 Kbh. V.

Fra 12 år

Koncept: Det Olske Orkester

Medvirkende: Ditte Laumann, Mireia Serra, Angelina Kirchhoff, Sofie Ebbesen Nielsen, Morten Klode, Øyvind Kirchhoff, Jens Bäckwall

Dramatiker og instruktør: Lotte Faarup

Lysdesigner og scenograf: Jeppe Lawaetz

Kostumedesigner: Signe Beckmann

Lyd: Jonas Jørgensen

Turnemanager og tekniker: Søren Kyed

Projektledelse: Charlotte Rindom

PR og kommunikationsmedarbejder: Lise Aagaard Knudsen

 

Værket er støttet af: Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for Scenekunst, Bikubenfonden, Knud Højgaards Fond, Dansk Skuespillerforbunds produktionsstøttemidler, Beckett-Fonden, Konsul George Jorck og hustru Emma Jorck’s Fond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, Wilhelm Hansen Fonden, Frederiksbergfonden, Frederiksberg Kommune, Københavns Kommune

Pris for aftenforestillinger

30.000 kr / max 100 tilskuere

Forestillingen er under Garantiordningen

 

Pris for skoleforestillinger:

16.000 kr /max 100 tilskuere

Forestillingen er optaget i refusionsordningen

Varighed:

Ca.90 minutter

Spillelokalets mål inkl.publikum:

Download sceneplan

11 m bredt, 16 m langt og 4 m fri lofthøjde(i 8 m bredde)